Hoe werkt het

4Start je chat of telefoon gesprek

Ruzie rust en liefde

Ruzie, rust en liefde

Liefde

Het was de bedoeling om een leuke rij quotes te maken om te overpeinzen of eens lekker door je vingers te laten gaan. Toen de teksten verzameld waren, bleek er als vanzelf een themaatje in te zitten: Eerst de ruzie, dan de rust en daarna gelukkig weer de liefde.

Alle teksten zijn de moeite van het overwegen of bekijken waard.

Hell is empty and alle devils are here

Tot de laatste aan toe… . Hell is empty and all devils are here! (William Skakespeare). Oftewel, in de hel vertoeft niemand, die vertoeven allemaal op het aardse. Het enige wezen dat liefdeloos is, is de mens.

Sluit niet te snel vriendschap maar blijf een gesloten vriendschap trouw. (Aristotles).

O Heer, laat me zuiver leven, maar nu nog niet. (Augutinus) .

Beperking is de eerste wet van manifestatie en daarom de eerste wet van kracht. (Dion Fortune) .

Wordt de kracht vervolmaakt, komt de wijsheid naar buiten. En geen der tienduizend dingen blijven buiten je macht. (Nei Ye).

11 Regels voor Kracht

1 – Doorbreek de inertie; Laat je niet uit het veld laan, 2 – Zorg voor een gesloten circuit, 3 – Inspanning en een bepaalde mate van weerstand bouwt je kracht juist op, 4 – Doorbreek gehechtheid (waar nodig), 5 – Aandacht is gerichte energie en onderzoek wat je daarmee wilt, 6 – Gronden, 7 – Woede (maar voorkorte duur en op een veilige manier), 8 -Kennis vergaren, 9 – Liefde, 10 – Lachen en 11- -Goed Zorgen voor Jezelf. (korte samenvatting uit het Chakra werkboek; Anodea Judith; derdechakra) .

Zelfs wanneer al de moeilijke wetenschappelijke vragen zijn beantwoord, blijven de problemen van het leven nog precies wat ze waren. (Wittgenstein).

Het is je bewust worden dat liefde op je wacht

Door opmerkzaam te zijn wordt je je bewust van de chaos in de wereld en het effect daarvan op jezelf. Door de chaos los te laten, zie je de werkelijkheid. (Tao van Kalmte) .

Kalmte en conflict zijn de natuurlijk eigen en zijn wezenlijk voor alles. Als alle knopen van het hart ontward zijn, wordt zelfs hier, in deze menselijke vorm, een sterveling onsterfelijk. Dit is wat alle geschriften leren. (Katha Upanishad).

Als je troebel water met rust laat wordt het vanzelf helder. (Loa Tse).

Groter geluk bereik je met eenvoud. Niet met ingewikkeldheid. (onbekend).

Op het moment dat je dit ontzagwekkende iets in je hart hebt dat we liefde noemen en de diepte, de vreugde, de extase daarvan voelt, zal je ontdekken dat de wereld getransformeerd is. (Jiddu Krishnamurti).

Donker en verward. En dan je hart, je jonge hart. Waaraan ‘k zo heerlijk heb gerust. – . Ik denk: Het heeft zo moeten zijn. Soms is’t alsof je bent gestorven. – .Wie weet hoe ver, in leed en pijn, wij zullen hebben rondgezworven. Voordat wij weer tezamen zijn. (J. Presser, 22maart 1943).

Stelt dat u zich op en paradijselijke plek bevindt vol liefde, schoonheid, warmte, geluk en vreugde. Alles eigenlijk, waar u uw leven lang bewust of onbewust naar op zoek bent geweest. U mag kiezen: u mag daar blijven, maar u mag ook teruggaan naar een leven wat (…).

Wat zou u doen? (Daarom kwam Ik Terug, Ankh Hermes).

Uitgelichte profielen
Desiree>
Desiree
Cleopatra>
Cleopatra
Chantal>
Chantal

Gastenboek
2023-07-14
Hi chantal, ik ga je advies gebruiken. Dank hier voor.
Gerard over Chantal
2023-07-16
Hallo, dank je wel voor het gesprek.
Gerard over Claira
2023-07-14
Dank u voor dit prettige gesprek
Gerard over Chantal